Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, hem derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığından hem de Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

1996 yılında kurulan derneğin ilk başkanı olan Mahruki'nin istifası sonrası AKUT'un internet sitesinden yapılan açıklamayla yeni yönetim duyuruldu:

"28.11.2016'da gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında yeni görev bölümü yapılmış ve bugüne kadar Genel Sekreterlik görevini sürdürmekte olan Saydun Gökşin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyesi Ebru Atalay Alp Genel Sekreterlik, AKUT Kocaeli Ekip Lideri ve eğitmenimiz Recep Şalcı ise Yönetim Kurulu üyeliği görevine getirilmiştir."
 
Nasuh Mahruki'nin AKUT Onursal Başkanı olması önerisi de Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılan üyelerin oyları ile kabul edildiği açıklandı.
 
Mahruki, istifası ile ilgili, " Dernekte bundan sonra imza yetkim yok. Onursal başkan olarak görevime devam edeceğim. Benim muhalif söylemlerim yüzünden AKUT'a çok baskı geliyordu. Bu sürecin sonunda böyle olmasını uygun gördüm. Başkanlığa Saygun Gökşin devam edecek" dedi.
 
AKUT'un kurucu üyesi ve ilk başkanı olan Nasuh Mahruki hakkında, twitter'da yazdığı bir mesaj nedeniyle, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit" suçlamasıyla dava açılmış, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.
 
AKUT, Ekim ayı içinde İstanbul'daki merkez binasının boşaltılması talebiyle de gündeme gelmişti.
 
Mahruki, İstanbul Valiliği'nin kararını, "siyasi" olarak değerlendirmişti.