İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları arefesinde Taksim’de yaptığı açıklamada, inşaat çalışmaları süren meydanda mitinge kesinlikle izin vermeyeceklerini bir kez daha tekrarladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Emekçilerimizin bu gününü gönülden kutluyorum. Arzu ettiğimiz şeklinde kutlama imkanı olmadığını hissediyorum. Fiziki şartlar nedeniyle yapılmasının mümkün olmadığını, müsaade etmemizin mümkün olmadığını açıkladık.

24 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekarelik bölümünde inşaatlar devam ediyor. Halaskargazi ve Tarlabaşı’nda çalışmalar devam ediyor.

'AKLISELİMLE BAĞDAŞMAZ'

Mevcut şartlarda bu mitingin huzurlu, güvenli ve risksiz bir şekilde yapılması mümkün görülmemektedir. Bu nedenle de kesinlikle izin verilemeyeceği defalarca ifade edilmiştir. DİSK başta olmak üzere sendikalarımızın bu riskli alanı kullanma yönündeki isteklerinin, aklıselim ile buradaki fiziki şartlar ve risk nedeniyle bağdaştırılması fevkalade zordur.

'KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK'

Geniş güvenlik tedbirleri alınacak. Ulaşımı engelleyecek hususlar kamuoyuyla paylaşılacaktır. 1 Mayıs günü çelenklerin Cumhuriyet Anıtı'na bırakılması başta olmak üzere Kazancı Yokuşu'nda 1977 yılında vuku bulan acı olayları anma vesilesiyle sembolik törenlerin yapılmasını ifade ettik.

Bunları yarın yapmayı arzu edecek gruplara, sendika temsilcilerine müsaade etmek suretiyle gerçekleştireceğiz. Ancak meydanda herhangi bir toplanmaya izin kesinlikle verilmeyecektir. Bu çağrımızın dikkatle değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Halkımızın sağduyusuna güveniyorum.

'GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ'

Bazı sendikaların 'Son anda da olsa izin verilir' gibi bir düşünce içinde çağrılarını yapmaya devam ettiklerini duyuyoruz. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacaktır, olamaz. Çünkü burada idare edilebilecek, izin verilebilecek herhangi bir pozisyon olsaydı, biz zaten bu izni bugüne kadar verirdik. Bu alanı yarın sabaha kadar güvenlikli bir alan haline getirmek mümkün değildir. Dolayısıyla görünen köy kılavuz istemez. Emeğin önemini bilirim. İşçi çocuğuyum, yaz aylarında emeğimle tarlalarda çalıştım." (NTV)