Musul'da Türkleri rehin alan IŞİD ile temas kurulduğu rehinelerin serbest kalabileceği iddia edildi.

IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu'na baskın düzenleyerek rehin aldığı 49 Türkiyeli personelin serbest bırakılması yolunda dün gece Ankara 'da düzenlenen iki zirveden sonra IŞİD ile temasa geçilirken rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğu ve serbest kalabilecekleri öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, personel ve ailelerin salıverilmesi için aracılar vasıtasıyla örgütle temas kuruldu ve rehineleri kurtarabilmek için yürütülen pazarlıklar sürüyor. Ancak yetkililer bunun bir fidye pazarlığı olmadığını belirtiyor.  Yetkililerden alınan bilgilere göre, IŞİD Örgütü içerisinde görüş ayrılığı var. Bir grup rehinelerin bırakılmasını isterken, diğer grup buna karşı çıkıyor. Pazarlıklar da karşıt grubu ikna etmek üzerine yoğunlaşmış durumda.

Al Jazeera'nin hükümet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, IŞİD'in alıkoyduğu konsolosluk personelinin serbest bırakılması için askeri seçenek şu an kesinlikle masada değil. Personel ve ailelerin salıverilmesi için aracılar vasıtasıyla örgütle temas kuruldu ve diyalog devam ediyor.