Diyarbakır Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda yapılan mitingde Kürtçe konuşmaların ardından kürsüye çıkan Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, bundan sonra Batman merkezli bir derneğin çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı aldıklarını ifade etti. Yılmaz, yeni bir siyasi oluşum başlatacaklarını belirtti.

 

Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Mustazaf Der tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ''Ahde Vefa Mitingi'' Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

 

Mitingde konuşan kapatılan Mustazaf Der'in Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, 2004 yılında kurulan derneklerinin yaptığı hizmetlerle bölgenin ve ülkenin etkin bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirterek, derneğin kapatılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Güneydoğu'da İslam'dan uzaklaştırma çalışmalarının boşa çıktığını gören yerel, ulusal ve küresel güçlerin saldırılarına maruz kaldıklarını savunan Yılmaz, şöyle dedi:

 

''İlk önce, kontrollerindeki çetelerle, örgütlerle derneklerimize saldırdılar. Kurumlarımızı taşladılar, molotofladılar. Tüm saldırı ve provokasyonlara rağmen halkımızın maslahatı için sürekli sağduyu çağrısı yaptık. Sizlerin zarar görmemesi için acılarımızı yüreğimize gömdük, sabrettik. Ateşe benzinle, körükle gitmedik. Provokatörlerin, derin devletin karanlık ve kirli yapılarının hile ve tuzaklarını boşa çıkardık. Bizleri bu provokatör çetelerle çatıştıramayanlar, bizleri sindiremeyince, davamızdan halkımız için çalışmaktan alıkoyamayınca da nihayetinde derneğimizin kapısına kilit vuruldu.''

 

Yılmaz, bugünün Diyarbakır'ın İslam ordularınca fethinin yıl dönümü olduğunu da anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Bugün sizin burada dalgalandırdığınız bu bayraklar sahabenin Diyarbakır'ı fethederken hazreti peygamberden devraldığı aynı bayraklardır. Tüm bayrakların altında toplanacağı tek bayrak Kelime-i Tevhid bayrağıdır. Tüm kavimlerin etrafında birleşecekleri tek bayrak işte bu bayraktır. La ilahe illallah bayrağıdır. Bu bayraktan daha üstün bir bayrak, Muhammed ümmeti olmaktan daha üstün bir aidiyet tanımıyoruz. İşte Türklerin, Kürtlerin, Arapların, hasılı tüm halkların etrafında birleşecekleri bayrak budur.''

 

Kapatılan Mustazaf Der şubelerinin ortak platformlarda birlikte çalıştıkları Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı aldıklarına da değinen Yılmaz, Mustazaf Der Genel Merkezi olarak ise Mustazaflar Hareketi olarak yollarına devam edeceklerini açıkladı.

 

Komşu illerden de katılımın olduğu mitingde geniş güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti. Polisin yanı sıra mitingi organize edenler tarafından da yaklaşık bin kişinin miting için görevlendirildiği öğrenildi.