Kürt bilge Musa Anter'in kızı Rahşan Anter, 42 gündür açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek amacıyla İzmir'de, Konak Meydanı'nda bir günlük açlık grevi başlattı.

 

Konak eski Sümerbank önüne, “Musa Anter'in çocukları, açlık grevindeki Apê Musa'nın torunlarının ölmemesi için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor,” yazan pankart asan Rahşan Anter, bir günlük açlık grevine başladı.

 

Anter, cezaevinde süren açlık grevinin 42. gününe ulaştığına dikkat çekerek, ölümlerin yaşanmaması için en kısa sürede herkesi bu konuda elinden geleni yapması konusunda duyarlılığa davet etti.

 

AÇLIK GREVİNDEKİLER KUŞ TÜYÜ YASTIK DEĞİL, BARIŞ İSTİYOR

Anter konuşmasında, “Cezaevindeki bu insanlar kuş tüyü yastıklar istemiyor, Türkiye'de barış ve özgürlük istiyor” diyerek, hayvan hakları için Konak Meydanı'n da bir araya gelen 5 bin kişinin cezaevindeki bu insanlar içinde yan yana gelmesini istedi.

 

Konak Meydanı'ndan geçenlerin çok yoğun ilgisiyle karşılaşan Rahşan Anter, kimi zaman gözyaşlarını tutamadı.

 

Musa Anter'in oğlu Dicle Anter de aynı saatte Batman'da açlık grevi başlattı. Musa Anter'in çocuklarının başlattığı açlık grevi yarın saat 12.00'da sona erecek. (ANF)