Öldürülen gazeteci ve yazar Musa Anter'in çocukları Dicle Anter ile Rahşan Anter, açlık grevindeki mahpuslara destek vermek için bir günlük açlık grevi yapacak.

 

Dicle Anter Batman'da, Rahşan Anter de İzmir'de yarın 12:00'de başlayacakları açlık grevini, Çarşamba günü saat 12:00'de sonlandıracak.

 

Anterler, "Herkese sesleniyoruz; kamuoyunu, yetkilileri, basını açlık grevlerine duyarlı olmaya çağırıyoruz" açıklamasını yaparken, "cezaevi koşullarının çok kötü olduğunu, bazı hapishanelerde açlık grevinde olanların gerekli tıbbi bakımı alamadığını duyduklarını, bu sorunların bir an önce çözülmesini talep ettiklerini de" belirttiler. 

 

İNSAN YAŞAMI DEĞERLİDİR

Dicle ve Rahşan Anter şu açıklamada bulundular:

 

 "Ülkemizde son 30 senedir yaşanan kirli savaşın ve insanlık dışı uygulamaların halen devam etmesini şiddetle kınıyoruz. Bugün ölüm orucunda bulunan siyasi tutukluların basın ve kamuoyunda yer almaması, antidemokratik bir durumla karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir."

 

"İnsan yaşamı değerlidir ve insanların düşüncesine, varlıklarına, dillerine, inançlarına saygı gösterilmelidir." (bianet)