Birleştirilen Musa Anter ve JİTEM ana davası sabah saat 10:30'da Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Musa Anter ve JİTEM Ana Davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuklu sanık Hamit Yıldırım ve diğer sanıklardan Savaş Gevrekçi salonda hazır bulunurken, tanık olarak dinlenmesi beklenen emekli Tuğgeneral Veli Küçük duruşmaya yine katılmadı.

Avukatları SEGBİS'le dinlenmesi için dilekçe verdi. Mağdurların avukatları ise Küçük'ün duruşma salonunda dinlenmesini istedi.

Duruşmayı HDP'li vekiller Müslüm Doğan, Aysel Tuğluk ve Burcu Çelik izledi.

Av. Selim Okçuoğlu ayrıca Sinan Yerlikaya'nın ve dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Duruşmaya Eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür de katıldı.

Eymür daha önceki beyanlarını ve Aydınlık'taki yazılarını içeren bir flash belleği mahkemeye sundu. Avukatlar incelenmesi için süre istedi.

Tutuklu sanık Hamit Yıldırım, "Ben Türk bayrağını seven bir insanım, benim kardeşimi şehit ettiler" diyerek mağdur olduğunu iddia etti.

Aranın ardından mahkeme heyetini kararını açıkladı. JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın heyet tarafından ifadesinin alınması talebini reddeden mahkeme, Veli Küçük'ün mahkeme salonunda dinlenmesi talebini de kabul etmedi.

Mahkeme, Eski OHAL Valisi Ünal Erkan ve Milletvekili Sinan Yerlikaya ile Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in dinlenmesi taleplerini de reddetti.

Hamit Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Eylül'e erteledi.