Muş'un Bulanık ilçesinde dün akşam saatlerinde ilçe girişinde bulunan arama noktasında özel harekat polisleri tarafından rastgele taranan iki sivil araç içerisinde bulunan 5 kişinin sevk edildikleri hastanelerdeki tedavisi sürerken, olayın detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Kalçası ve koluna isabet eden 2 mermi ile yaralanarak Bulanık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enver Turan (47), yoğun bakım servisindeki tedavisinin ardından normal odaya alındı.

Müşahede altında tutulan Turan, yaşadıklarını Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) anlattı.

'ŞANS ESERİ HAYATTAYIM'

Bulanık'a gitmek için yola çıktığını ve arama noktasına girdiğinde polislerin hemen önünde seyir halinde bulunan kamyonu durdurduğunu anlatan Turan, "Ben de arabayı sola doğru kırarak ilerlemeye devam ettim. Bir asker el işareti ile bir şeyler anlatmaya çalıştı. Ben onun geç dediğini sandım ve arabayı sürmeye devam ettim. 20 metre kadar ilerledikten sonra bir anda arabayı taramaya başladılar. Can havliyle kendimi arabadan şarampole attım. Elimi kaldırdım ve 'ateş etmeyin' diye seslendim. Ama ateş etmeye devam ettiler. Arabamı delik deşik ettiler. Şans eseri hayattayım" dedi.

Turan, bu olayın sorumlularından şikayetçi olacağını belirtti.

YARALILARIN DURUMU

Turan'ın yarın taburcu edileceği öğrenilirken, seyir halindeki ikinci araçta yaralanan ve durumları ağır olan Vahit Yetişkin eşi Nihal Mutlu Yetişkin ve 12 yaşındaki Yiğit Yetişkin'in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Kafasına aldığı kurşun ile ağır yaralanan ve Muş Devlet Hastane'sinden Elazığ Fırat Üniversitesi'ne sevk edilen Halime Yıldırım'ın sağlık durumunun ise ciddiyeti koruduğu öğrenildi.