Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün gittiği Mardin'de, halkın sırtını dönerek gösterdiği protesto ile karşılaşmasının ardından partisinin Muş'ta düzenlediği mitinge katılmak için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu da benzer bir protestoyla karşılaştı. Yüzlerce kişi de Davutoğlu'na yine sırtını dönerek protesto etti.

YÜZLERCE KİŞİ, TEK SES: "BİJİ HDP!"

DİHA'daki habere göre; İstasyon Caddesi, Bahçelievler Durağı mevkisindeki HDP seçim irtibat bürosunda bir araya gelen yüzlerce kişi, Davutoğlu'nun da içinde bulunduğu konvoyun geçişi esnasında sırtlarını dönüp, alkış, zılgıt ve "Bijî HDP" sloganları ile protesto eylemi gerçekleştirdi.

Konvoyun geçişinin ardında bir süre eylemi devam ettiren kitle, sloganlar eşliğinde dağıldı.

YOĞUN 'GÜVENLİK ÖNLEMLERİ'

Protestonun gerçekleştiği esnada gökyüzünde bir helikopterin sürekli dolaşması dikkat çekerken, sabahın erken saatlerinden itibaren kentte Diyarbakır, Bitlis ve Siirt'ten onlarca araç dolusu polis kente getirildi. Belediye ekipleri de gecenin geç vakitlerinden itibaren Davutoğlu'nun geçeceği güzergahta temizlik çalışması yaptı.

AKP'NİN 'DÜŞÜK KATILIMLI' BÖLGE MİTİNGLERİ

Son dönemlerde başta bölge illeri olmak üzere gittiği her yerde düşük katılımlı mitingler gerçekleştiren AKP, Muş'ta da umduğunu bulamadı. DİHA'nın haberine göre; miting öncesinde çok sayıda farklı illere ait araçlar meydana AKP'lileri taşırken, üniversiteye yolcu taşıyan araçların da AKP'lileri taşımaya tahsis edilmesine öğrencilerin tepkisini çekti. Miting için ayrılan alanın önemli bir kısmı boş kaldı.