Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık hakkında yargılandıkları davada verilen tahliye karar sonrası iki isim mesai arkadaşlarıyla buluştu.

Murat Sabuncu 496, Ahmet Şık 435 gün sonra geldikleri gazete binasında, tutukluluğuna devam kararı verilen Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın doğum günü için hazırlanan pastayı üfledi.

Murat Sabuncu, bağımsız medyanın önemine değindiği konuşmasında “Türkiye’de fikir ve düşünce özgürlüğü biz çıktık diye geri gelmedi. İçeride hala pek çok gazeteci, hak savunucuları, milletvekilleri var, biz çıktık diye sorun bitmiş değil” dedi.

Ahmet Şık da “Neden tutuklanıp neden serbest bırakıldınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi.

“Tutuklanırken de serbest bırakılırken de hukuki karar yoktu. Siyaset karar verdi tutuklanmamıza. Yine o merkezin kararı ile serbest bırakıldık.”

BİR SONRAKİ DURUŞMA 16 MART'TA

Dördü tutuklu 20 sanıklı Cumhuriyet davasının dün görülen altıncı duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

Mahkeme tutuklu sanıklar Ahmet Şık ve Murat Sabuncu hakkında tahliye kararı verdi. Akın Atalay ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme savcılık makamından da esas hakkında mütalaasını istedi.

Davaya 16 Mart'ta devam edilecek.