PKK liderlerinden Murat Karayılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ’Silah bırakılması halinde PKK’lilerin başka ülkeye gidebileceği’ açıklamasına yanıt verirken, gündemlerinde silah bırakmanın bulunmadığını aksine daha çok silahlanmak istediklerini söyledi.

Karayılan, "Ama Türkiye ’Silahları bırakalım sorunu diyalog ile çözelim’ derse, biz de ’hay hay’ deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.

Murat Karayılan PKK’nin kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklama yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ’PKK’lilerin silah bırakmaları halinde başka ülkelere gidebilecekleri’ yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Karayılan, silah bırakmanın gündemlerinde olmadığını, tam aksine gündemlerinde daha fazla silahlanmak olduğunu belirterek, "Bugün Ortadoğu çok karışık, biz niye silah bırakalım. Biz ne için silah aldık, bugün niye bırakalım. Bugün Suriye Kürtleri önceden yaşananları tahmin etmeyip, silahlanmayıp savunma gücünü kurmasaydı perişan olurlardı. Böyle bir durumda biz niye silah bırakalım" diye konuştu.

Silah bırakma şartlarını da açıklayan Murat Karayılan, "Bugün Türkiye dese ki, ’Bugüne kadar Kürtlere baskı yaptık, zulum yaptık. Gelin silahları barakalım sorunu diyalog ile çözelim’ derse, biz de ’hay hay’ deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.