Yekta Kopan'ın Artı 1'de ilk bölümüyle ekrana gelen 'Cumartesi' programına konuk olan ünlü edebiyatçı Murathan Mungan hem yeni kitabını anlattı hem de özel açıklamalarda bulundu.

Mungan 'Gezi Parkı' direnişi ile ilgili "Gezi bir tür toplumun haykırışıydı.  Gezi ile benim kanım tazelendi. Gezi için 'ilk 3 günden sonra bozdu' diyenler Gezi ruhunu hiç anlamamışlar, bu insanlara gıcık oluyorum. Gezi bizim için çok iyi bir okuldu. Hepimiz, öğretmensiz bir okulun öğrencileri olmaya çalışıyoruz. Gezi'den sonra 45 yıllık Fenerbahçeli olarak, yükselenim çArşı dedim. Gezi bize hayallerimizi hatırlattı. En önemli olan, hayallerimizden hakikat yapmak" dedi.

'MERHABA ASKER' KİTABI

Ünlü yazar ve şair, piyasaya yeni çıkan öykü seçkisi  'Merhaba Asker' ile ilgili de "12 Mart'a, 12 Eylül'e baktığımız zaman Türkiye'nin kendisi 'askeri zaiyat'. Sanat sana sürekli birey olduğunu hatırlatıyor, hizaya girmene müsaade etmiyor.  Bütün bu ölümlere göz yumanlar hala aramızda. Her şeyi daha yüksek sesle söylememiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Kurban kültüründen beslenmeyen bir yarın istiyorum" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE EŞCİNSELLİK KONUSUNDA İKİYÜZLÜ"

Mungan programda cinsel kimlikler üzerine de açıklamalar yaptı. Mungan eşcinsellik için "Eşcinseller, sizin zannettiğiniz kadar 'münferit vakalar' değil. Türkiye Eşcinsellik konusunda riyakar ve ikiyüzlü davranıyor.  Benim hayalim, sınıfsız bir toplum . Sorun iyimser ya da kötümser olmak değil, görme ve gördüğünü kaldırabilme gücüne sahip olmaktır. Türkiye, insanı çok çabuk küstüren bir ülke" şeklinde konuştu. (Medyatava)