Cem Garipoğlu’nun başını keserek öldürdüğü Münevver Karabulut’un ailesi, Taraf yazarı Perihan Mağden'e, dün yayımlanan yazısı nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor.

Taraf yazarı Perihan Mağden, dün(16 Ekim) yayımlanan “Cem Garipoğlu’nun Türklük halleri ve akıl sağlığıyla bu dünyaya yerleşememe sınavı” başlıklı köşe yazısında Münevver Karabulut’u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve geçtİğimiz hafta cezaevinde intihar eden Garipoğlu’nun işlediği cinayeti 'meşrulaştırmaya' yönelik ifadeler kullandı.

Mağden, Münevver Karabulut’un ailesini ‘intikama doymamakla’ suçlarken, yazısında şu ifadelere kullandı:

"Münevver’in bir teğmenle mesajlaşmasını yakalamıştı. Bebek Starbucks’ta tanıştığı fakir kızı Münevver’in, takma tırnakları vardı. Münevver bakireydi. Münevver’e 30 kişilik bir doğum günü partisi düzenlemişti. Sabah akşam mesajlaşıyorlardı. Münevver o gün okul çıkışı evine gelmişti. Daha önce de bir kez ona “Sen erkek misin?” demişti. Yine demişti."

Yazısında Münevver Karabulut’u başını keserek öldüren Cem Garipoğlu’nun işlediği cinayeti ‘meşrulatırmaya’ yönelik ifadeler kullanan Mağden’e Karabulut ailesi de tepki gösterdi.

Birgün'de yer alan habere göre ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut’un kendisini aradığını, yazıda çok ağır ifadeler olduğunu söylediğini belirtti.

Epözdemir, anne Karabulut’un intikam duygusu içinde olmadıklarını belirttiğini, söz konusu yazıya ilişkin basın yoluyla hakaret davası açacaklarını söylediğini ifade etti.