Mülkiyeliler Birliği cezaevlerinde 45. gününe giren açlık grevleriyle ilgili açıklama yaptı.

 

Açıklamada, "Açlık grevi eylemleri kişinin canını ve bedenini ortaya koyarak duyarlılık, diyalog, destek talep ettiği bir sesleniştir" denildi.


Grevlerin, "Bedenlerin ve hayatların göz göre göre tükenip gitmesine vicdanların razı gelmeyeceğine güven duyan bir çözüm arayışı," olduğu belirtilen açıklamada, "Bugün Türkiye genelindeki 60’a yakın cezaevinde yüzlerce tutuklu ve hükümlü açlık grevi yaparak çözüm ve hak arıyor; vicdanlara sesleniyor," denildi.

 

'HÜKÜMETİN AÇIKLAMASINDAN SONRA MEDYA GREVLERİ GÖRDÜ'

Ana akım medyanın günlerdir görmediği açlık grevlerini hükümetin açıklamasının ardından görmeye başladığını kaydeden Mülkiyeliler Birliği, "Ancak hükümet açıklamaları ve merkez medyanın 'icazetli haberciliği' üzerinden bu tabloyu etraflıca görmenin ve anlamanın imkânı yok. Sadece ve sadece insan olmanın gereği olarak, ölümler başlamadan, açlık grevinin sona ermesi isteğini güçlü bir biçimde dile getirmemiz, bunu ortak ve yaygın bir sese dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.

 

Mülkiyeliler Birliği, daha önce yaşanan açlık grevleri ve ölüm oruçlarını hatırlattı, "21. yüzyılda, bu acı ve utançla ilerlemek istemiyoruz. Ölümün yanında zalim gibi sessiz durmayı reddediyoruz. Özgürce bayramlaşmak ve barışmak istiyoruz" dedi.