Siirt’te bombalı saldırısında hayatını kaybeden jandarma er Bahadır Aydın'ın Bursa'daki cenaze törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na tepki gösterdikten sonra bazı gazete ve televizyonlarda 'terör örgütü DHKP-C üyesi' olmakla itham edilen emekli öğretmen Mehmet Şenol, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Hedef haline getirilen Şenol, "Tepkim insani bir vatandaş tepkisidir" dedi.

Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü’nü bitiren ve 4 ay önce kısa dönem olarak askere giden 26 yaşındaki Bahadır Aydın, Siirt’te yola döşenen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Bahadır Aydın için geçen perşembe Bursa Ulucami’de cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerin yakını Mehmet Şenol, Bakan Müezzinoğlu’na “Başkanlık olmadığı için kaos yaşıyoruz” sözlerini hatırlatıp, tepki gösterdi. Bunun üzerine cenaze törenine katılan bir grup da Bakan Müezzinoğlu’na tepki gösterince Müezzinoğlu cenaze töreninden ayrılmak zorunda kaldı.

Ardından özellikle AKP ve Erdoğan’a yakın gazete ve televizyonlardaki haberlerde, Şenol’un ölen askerin yakını olmadığı ve DHKP-C üyesi olduğu ileri sürüldü. İzmir’de yaşayan ve emekli öğretmen olan Mehmet Şenol, kente döndükten sonra yaşadıklarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.