Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, sağlık kontrdolünden sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Taksim'de pazartesi günü Gezi Parkı'nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açılıp akşamüstü kapatılması üzerine çıkan olaylarda gözaltına alınan 50 kişinin arasında bulunan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, sağlık kontrolünden sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Taksim’de gösteri yapan gruba polisin müdahalesi sonrasında 50 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Mücella Yapıcı’nın ve oyuncu Haluk Yüksel’in de bulunduğu 50 kişinin bu gün adliyeye gönderilmesi bekleniyordu.

SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜLER

Ancak polis gözaltındaki göstericiler için savcılıktan 2 gün ek süre istendiği için göstericiler adliyeye sevk edilmedi. Gözaltındaki göstericiler, ek süre alınması üzerine, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eyüp Devlet Hastanesi ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Gözaltında bulunan Mücella Yapıcı'nın sağlık sorunları nedeniyle savcının verdiği talimatla serbest bırakıldığı öğrenildi. Ancak Yapıcı'nın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması için yarın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çağrıldığı ve ifadesinin alınacağı belirtildi.