Yaşam biçimi nedeniyle gördüğü mahalle baskısı sonucu imamlığı bırakan Tarık Balkı'ya kamuoyu sahip çıktı; Balkı'ya bir de imamlık teklifi var.

MUĞLA’nın Dalaman İlçesi’ne bağlı Kapıkargın Köyü’nün camiye motosikletle gidip gelmesi, sürekli kot pantolan giymesi ve Facebook’a fotoğraflar koyması nedeniyle mahalle baskısına dayanamadığını ileri sürüp, istifa eden imam 24 yaşındaki Tarık Balkı’ya reklam teklifi yağıyor.

Gelen teklifleri geri çeviren Balkı, "Amacım ünlü olmak değil, görevimin gerektirdiği gibi davrandım. İstifam, modern ve çağdaş ülkemde dinin yanlış yorumlanmasına verdiğim bir tepkiydi" dedi.

İmamlıktan istifa ettikten sonra Bodrum’a ailesinin yanına dönen Tarık Balkı’ya, inşaat ustası olan babası 45 yaşındaki Yılmaz ve annesi 40 yaşındaki Hacer Balkı ve kardeşi 12 yaşındaki Ömer Faruk Balkı büyük destek verdi. Balkı’ya telefonla arayan onlarca kişi de, arkasında olduklarını bildirip, moral verdi.

REKLAM TEKLİFLERİ
3.5 yıldır yaptığı imamlıktan istifa eden Tarık Balkı’nın yaşamı ise bir anda değişti. Balkı, istifasının ardından döndüğü Bodrum’da Cinemarin Sinemaları’nda gişe ve büfe görevlisi olarak işe başladı. Balkı’ya biri tıraş bıçağı diğeri ise bir kozmetik şirketinden olmak üzere iki reklam teklifi de geldi.

AMACI MEŞHUR OLMAK DEĞİLDİ
Motosikletiyle reklamda oynaması istenen Balkı, her iki teklifi de geri çevirdiğini söyledi. Amacının meşhur olmak olmadığını belirten Balkı, "Görevimin gerektirdiği gibi davrandım. İstifam, modern ve çağdaş ülkemde dinin yanlış yorumlanmasına verdiğim bir tepkiydi. Dinen doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek, benzer olayların başka meslektaşlarımın başına gelmesini önlemek istemiştim. Bir kişi imam da olsa modern ve çağdaş aletleri her zaman kullanabilir. Bu nedenle herhangi bir reklam filminde oynamam mümkün değil. Eğitimini aldığım imamlığa dönme düşüncesindeyim" dedi.

SÖKE’DEN İMAMLIK TEKLİFİ

İmam Bayır’a bir başka teklif ise Aydın’ın Söke İlçesi’ne 30, Kuşadası ilçesine ise 40 kilometre uzaklıktaki Beşparmak Dağı eteklerindeki Kisir Köyü’nden geldi. Köy muhtarı Baki Suna, aylardır camilerinde imam olmaması nedeniyle bu görevi kendisinin yaptığını belirterek, "Köyümüzün Balkı gibi genç bir imama ihtiyacı var. Başvuru yapması halinde köyümüze atamasının yapılması için gereken desteği sağlarız. Eğer kabul edip gelirse de kendisine her türlü yardıma hazırız" dedi.

Muhtar Baki Suna, Balkı’nın görevi kabul etmesi halinde kendisinin de asıl görevi olan muhtarlığı daha rahat bir şekilde yapabileceğini de dile getirdi.

ANNE VE BABASI NE DİYOR?
Aslen Samsunlu olduklarını belirten baba Yılmaz Balkı, "18 yaşından bu yana motosikletin üzerindeyim. Bendeki bu tutku eşim ve çocuklarıma da geçti. Ancak, ne ben ne ailem asla dini vecibeleremizi aksatmadık. Oğlum da görevini her zaman yerine getirdi. Yaşam tarzında motosikleti ile ulaşımını sağlayan, günümüzde ayıp olmayacak kıyafetler giyen oğlumu bu şekilde kınayanları asıl biz ayıplıyoruz. Kararında sonuna kadar arkasındayız" dedi.

ANNESİ: “DALAMAN’IN BİR KÖYÜNDE BÖYLE BİR OLAYIN YAŞANMASI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI”
Annesi Hacer Balkı ise oğlunun hem de Ege’nin bir köşesinde yaşadıklarına inanamadığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Oğlum genç biri. Yaşam tarzı da ona göre. Facebook’taki fotoğraflarında bir anormallik yok. Tüm gençlerin sayfalarında bu tür fotoğraflar mevcut. Oğlum dinine bağlı, görevini yerine getiren bir kişiliğe sahip. Gittiği yerlerde de sevilen biri. Motosikletli ve modern olması beğeniliyordu. Ancak Dalaman’ın bir köyünde, böyle bir olayın yaşanması beni çok şaşırttı. Umarım Diyanet İşleri yetkilileri bundan bir ders çıkarır."

HABER 365