@fuatavni hesabı, TÜBİTAK’ın Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski AB bakanı Egemen Bağış’a atfedilen ses kayıtları için verdiği ‘montaj‘ raporuna da kayıtsız kalmadı.

Fenomen haline gelen hesaptan bugün atılan tweetlerde, raporun Erdoğan’ın yoğun baskısı sonucunda hazırlatıldığı fakat TÜBİTAK’ta uzman kalmadığı için raporda Emniyet Kriminal Şube’nin imzası bulunduğu iddia edildi.

İddiaya göre, TÜBİTAK’taki bilim insanları Erdoğan’ın ofisine konulduğu iddia edilen böcekle ilgili ‘geriye dönük sahte rapor’ hazırlamayı ailelerinin tehdit edilmesine rağmen kabul etmedi. Bu durumun Erdoğan’ı ‘çılgına çevirdiğini’ öne süren @fuatavni, Erdoğan’ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ‘haftada birkaç defa ‘Hâlâ bir şey bulamadınız’ diye azarladığını savundu.

Bu sırada Işık TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu’ya baskı yaparken, CHP’nin ses kayıtlarıyla ilgili gensou vermesi @fuatavni’ye göre ‘kimyaları bozdu‘. ‘Kayıtların montaj olduğunu hissettiğini‘ söylediği için Bakan Işık’tan ‘hisli Fikri‘ diye söz eden @fuatavni, şu iddiayı ortaya attı: “CHP meclise ses kayıtları ile ilgili gensoru verince kimyalar bozuldu. Hisli Fikri BB’nın gazabına uğradı. Ses kayıtları aklanmalıydı.”

@fuatavni, ‘Tübitak’ta bir ses kaydının montaj olup olmadığını analiz edecek uzman ekip kalmadığını‘ da iddia ederek, raporun alelacele bir biçimde Emniyet Kriminal Şube’ye hazırlatıldığını savundu. Fakat iddiaya göre Emniyet Kriminal Şube’ye de ‘tam anlamıyla itimat edilmediğinden‘, Erdoğan’ın değil Bağış’ın ses kayıtlarını verildi.

Ve önce rapor hazırlatıldı; ardından TÜBİTAK içinde Emniyet raporuna imza atmaya kabul edecek kişiler aranmaya başlandı. @fuatavni, bu kişilerin TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nden (BİLGEM) bulunduğunu öne sürdü.

Kim olduğu tartışmalara neden olan @fuatavni hesabı, Erdoğan ve AKP hakkında ‘içeriden’ verdiği iddia edilen bilgiler nedeniyle büyük bir takipçi kitlesine sahip. (diken)