Twitter’da Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in parodi hesabı @06melihchina’nın sahibi Ersan Taş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

40 bin takipçisi olan hesabın sahibi Taş, bedelli askerlik kararının ardından “Cumhurbaşkanım ile Başbakanımın bazı özel ihtiyaçlarını gidermek için bedelli askerlik çıkardı. Toplanacak parayla bir saray daha yapacağız” yazmıştı.

Bu tweete açılan hakaret soruşturmasının ardından Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi 11 Kasım’da verdiği karar ile beraat etti. Mahkeme kararda “Ülke yönetiminde söz sahibi olan siyasetçi ve yönetici durumundaki kişilerin pek çok eylem ve işlemlerinin eleştiri konusu olacağı aşikardır.

Kişilik değerlerine saldırılmadığı sürece eylem ve işlemlere karşı söylenen sözlerin eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kalacağı bellidir.

Ülkemizin de imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde de bu husus yer almaktadır. Yukarıda yer alan sözlerin tamamen eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamındadır” ifadelerini kullandı.

Ersan Taş’ın dün görülen bir diğer davası ise 17 Mart’a ertelendi. Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi, Melih Gökçek’in açtığı hakaret davasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekilinin davaya katılma talebini kabul etti.

Ersan Taş’ın yazdığı “çalıyorlar ama çalışıyorlar” ifadesi nedeniyle açılan davada Taş, “Halk dilinde ‘çalıyorlar ama çalışıyorlar’ ifadesi sıklıkla kullanılır, ben de mizahi bir paylaşımda bulundum” dedi.

ERDOĞAN’A VE GÖKÇEK’E HAKARETTEN YARGILANIYOR

Ersan Taş, yarın da mahkeme karşısına çıkacak. Ocak 2014’te buz pateni şampiyonasının ardından Melih Gökçek ve Tayyip Erdoğan’ı buz patencisi gibi gösterdiği için Erdoğan ve Gökçek’e hakaretle yargılanıyor.

Ersan Taş, paylaşımları nedeniyle Aralık 2014’te polisler tarafından darp edilmiş ve gözaltına alınmıştı. (Onur Erem)