CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Nurettin Veren "Abant toplantılarına katılan gazetecilere 2'şer 3'er bin dolar rüşvet verildi" demişti.

Bu itham gazetecilerle sınırlı tutulmamış, bu toplantılara katılan herkesin bu parayı aldığı yine canlı yayında belirtilmişti.

Fethullah Gülen’e en yakın isimlerden iken ayrılıp bu grup hakkında önemli bilgiler veren Nurettin Veren’in bu iddialarına HDP Milletvekili Mithat Sancar'ın danışmanı Deniz Gedik’ten yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Abant Platformu tarafından düzenlenen Abant Toplantıları, anayasa meseleleri, azınlıkların durumu, Kürt sorununun çözümü gibi toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren konularda tartışmaların yürütüldüğü, çeşitli kesimlerden kişilerin davet edildiği toplantılardır. Prof. Dr. Mithat Sancar, anayasa ve kamu hukuku alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle bu toplantıların bir kısmına davet edilmiş, bazılarına katılmıştır.

Çözüm ve barış süreçleri ve toplumsal diyalog üzerine de akademik çalışmalar yürüten Mithat Sancar, katıldığı Abant toplantıları için hiçbir ödeme almamıştır. Canlı yayında özel olarak adı geçmemekle birlikte, bazı toplantılara katılması nedeniyle belirtilen iddianın dolaylı muhatabı olan Mithat Sancar'ın, rüşvet gibi çirkin bir olayla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını, bu iddiayı dile getirenler ve yayanlar hakkında tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (Demokrat Haber)