Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile üç savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek, sanıkların yargılanması için dosya Yargıtay'a gönderildi.

Alınan bilgiye göre, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında hazırlanan iddianamenin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardından mahkeme, tutuklu sanıkların yazılı savunmalarını istedi.

Öte yandan iddianameyi kabul eden mahkeme sanıklar Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay'ın yargılanmasına karar vererek, dosyayı yargılamayı yapacak olan Yargıtay'a gönderdi.

8 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanan  Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında hazırlanan iddianamede "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.