Adeviye Meydanı'nda Mısır ordusunun yaptığı katliam İstanbul Fatih'te protesto edildi.

Öğle namazı öncesinde Fatih Camisi'nde toplanan yüzlerce kişi, Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi ve Mısır ordusunun katliamını protesto etti.

Sabaha karşı yapılan katliam nedeniyle gerçekleştirilen eylemde İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak konuşma yaptı.

YILDIRIM: SÖMÜRGECİLERE HİZMET EDENLERE KIZMALIYIZ

Dünyada Müslümanlara karşı yapılan katliamların bir kısmının emperyalist devletlerce gerçekleştirildiğini, diğer kısmının da emperyalizm işbirlikçilerince yapıldığını söyleyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bu işbirlikçileri bütün İslam topraklarında gördük. Suriye'de Esad zulmüyle, Türkiye'de de 28 Şubat'ta gördük. Biz bunlara direniş kırıcıları diyoruz. ABD, İngiltere, İsrail ve batı tarafından yönlendirilen direniş kırıcılarıdır bunlar. Cemaat içinde, medya içinde, tüccarlar içinde varlardır. ABD'ye kızarız, İsrail'e kızarız; ama daha çok sömürgecilere hizmet edenlere kızmalıyız. İçimizdeki işbirlikçilere kızmadan özgürlüğe kavuşamayız" dedi.

ARAP DEVLETLERİNE TEPKİ

Mısır'daki darbenin İslami hareketin yükselişine yönelik olduğunu söyleyen Yıldırım, Fatih Camisi avlusunda toplanan kitleye evlerinden çıkmaları, sokakları doldurmaları çağrısında bulundu. Müslümanlığın sadece namaz kılmak olmadığını söyleyen Bülent Yıldırım, "Hz. Muhammed sadece namaz kılmazdı. Bir elinde Kur'an bir elinde kılıç vardı. Müslümanların kılıcı mazluma kalkmaz, zalime karşı kalkardı. Camide namaz kılanlara borç, farz, o kılıcı hatırlamaktır. Bu kılıç, bugün o kurşunların altında şehit olmaktır. Mazlumun yanında kurşun sıkmaktır" dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da darbe yapan orduya destek sunan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Kuveyt devletlerine tepki göstererek, "Darbecilere gönderdiğiniz yardımları kesin" diye konuştu. Yıldırım, bu akşam Saraçhane Parkı'nda yapılacak Kardeşlik İftarı'na kitleyi davet etti.

DİLİPAK: DÜNYA MEDYASI KATLİAMI GÖRMÜYOR

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak da, dünya medyasının Mısır'daki katliamı görmediğini iddia ederek, ABD'nin ikiyüzlü demokrasi havarisi kesildiğini söyledi. Toplanan kitlenin sayısını az bulan Dilipak, Mısır ordusunun saldırılarının devam ettiğini belirterek, daha büyük bir katılım sağlanması çağrısını yaptı.

Öğle namazı için eyleme ara veren kitle, namaz sonrası Saraçhane Parkı'na yürüyüş yaptı. (ETHA)