Cuma namazının ardından binlerce kişi, Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Ellerinde pankartlar bulunan  grup, attıkları sloganlarla Hüsnü Mübarek'i protesto ederken, çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Der, Akdav, AKEV, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından organize edilen miting Beyazıt meydanında gerçekleşti.

Mısır'daki eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Hüsnü Mübarek yönetimi protesto edildi. Konuşmalarda özgür ve demokratik Mısır'a vurgu yapıldı. Eylemde Milli Gençlik Vakfı eski İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim Mısır'da ölen direnişçiler için gıyabi namaz kıldırdı.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı konuşmada dünyadaki bütün zulmedenlerin sonu geldiğini ve Mısır'ın direnişinin Ortadoğu'da yeni bir güne uyanmak manasını geldiğini vurguladı.

Beyazıt'ta gerçekleşen eyleme Mısır İhvan-ı Müslimin sözcüsü Dr. Eşref de katıldı. Eşref yaptığı konuşmada bugün Mısır için büyük bir gün. Mübarek'e Amerika, İsrail destek verse de direnişçilerin eylemleri durmayacaktır. Mübarek yönetimi terk edene, özgür Mısır'a kavuşana kadar direneceklerini vurgularken konuşmasını Mısır'ın kurtulması için dua ederek bitirdi.

Eyleme Grup Genç ve Grup Yürüyüş ezgileriyle eşlik etti.

AJANS5.COM