Muş Milli Eğitim Müdürü ile yetkili kamu görevlileri hakkında, “10 Okula 10 Bin Kitap” kampanyası adı altında, okullara korsan kitap dağıtmak suçlamasıyla soruşturma açıldı.

2 yıl önce bir öğretmenin ihbarıyla ortaya çıkan olayda, valilik soruşturma izni vermemişti ancak Van Bölge İdare Mahkemesi, açılan itiraz dava sonucunda ilgililerin soruşturulmasına hükmetti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Van Bölge İdare Mahkemesi’nin kararında, kampanya çerçevesinde okullara dağıtılan kitapların bir kısmının bandrolsüz, bir kısmının da korsan olduğu şüphesi uyandıracak şekilde hatalı basıldığının okul müdürlüklerince tutanağa bağlanmasına rağmen, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar edilmediği vurgulandı.

Ayrıca kitapların ilgili firmaya geri iade edildiğine dikkat çekilen kararda, bu durumun hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu belirtilerek, İl Milli Eğitim Müdürü A.T. ve milli eğitim müdürlüğündeki diğer yetkili kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği’nin savcılığa verdiği şikâyet dilekçesinden devlet okullarında dağıtılan kitapların ihale ile Konya’daki bir firmadan alındığını belirtiliyor. Dilekçede, Konya’daki firma hakkında daha önce de korsan kitapla ilgili birçok dava açıldığı vurgulanıyor.