İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, okul idarecileri kabul etmemesine rağmen okullarda Osmanlıca dersine yönelik çalışma yapılmasını istedi. Eğitimcilere değerler eğitimi için gelenlere ‘sorun çıkarmayın’ uyarısında bulunuldu.

Osmanlı Türkçesi dersinin ortaöğretim kurumlarına ‘seçmeli’ ders olarak verilmeye başlanmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İzmir’deki bazı okulların idarecileri bu dersin okullarında verilmesine ve bu dersle ilgili çalışma yürütülmesine karşı çıkıyor. Bu karşı çıkışla ilgili İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi.


EĞİTİMCİLERE ÖRTÜLÜ TEHDİT: SORUN ÇIKARMAYIN 


Metehan Ud’un Evrensel’de yer alan habere göre 20 Nisan tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda MEB Ortaöğretim genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) arasında 24.07.2014 tarihinde yapılan protokol hatırlatılarak şunlar yazıldı:

Osmanlı Türkçesine yönelik öğrencilerde farkındalık oluşturmak, Osmanlı Türkçesinin önemini kavratmak ve milli değerlerimize katkı sağlamak amacıyla değerler eğitimi kapsamında ilgili kurumların idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerine yönelik seminer, kurs, panel, konferans ve duyuru çalışmaları yapmalarıyla ilgili ilgi yazımız ekte gönderilmiş olup, Müdürlüğümüze gelen bazı haberlere göre okullardaki idarecilerin gelen kişilere sorun çıkardığı belirtilmiştir. Bilgilerinizi ve konu hakkında ilçeniz okullarına gelen personele yardımcı olunması hususunda gereğini rica ederim.