Edinilen bilgiye göre Star Gazetesi yazarı Ergün Babahan'ın yazına tepki gösteren yaklaşık 500 kişilik Milliyetçi Hareket Partili (MHP) oldukları öne sürülen grup, akşam saat 22.15 sularında Basın Ekspers yolundaki Star Gazetesi binası önünde toplandı. Gazete aleyhinde slogan atan grup gazete binasını taş yağmuruna tuttu.

Olayı takip eden gazetecilere de tepki gösterip sopalar ve yumruklarla saldıran grup çeşitli sloganlar atarak tepkilerini sürdürdü.

Olay yerine gelen polisler, saldırgan grubu sakinleştirmeye ve olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Star gazetesi önünde protesto gösterisi yapan MHP'li gruptan 6 kişi gözaltına alındı.

Güneşli'deki gazete binası önünde, Ergun Babahan'ın bugünkü köşe yazısını protesto etmek amacıyla gösteri yapan gruptakileri yatıştırmak amacıyla olay yerine gelen MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, burada yaptığı açıklamada, ülkücülerin hiçbir saldırı ve iftirayı unutmasının mümkün olmadığını söyledi.

Başkan, şöyle devam etti:

''Biz bu iftiraların hesabını 12 Haziran'da MHP'nin iktidarında bu iftira sahiplerine soracağız. Buradan şunu haykırmak istiyorum. Türkiye'de oynanan oyunlar, 12 Haziran'da sandıkta bozulacaktır. Kasetleri biliyoruz. Sizlerin çadır senaryolarında yaptığınız kasetleri Türk milleti asla unutmayacaktır. Bunun için bütün dava arkadaşlarım ve Türk milleti müsterih olsun. Bu seçim arifesinde herkes sağduyulu ve sabırlı olsun. Buradan bütün ülküdaşlarımın sessiz bir şekilde dağılmasını ve ülkücü vakur davranışını sergilemesini istiyorum.''

Abdurrahman Başkan'ın çağrısına rağmen gruptan bazıları slogan atarak, gazete binasının önünde kalmaya devam etti. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri, uyarılara rağmen binanın önünden ayrılmayan 6 kişiyi gözaltına aldı.

BABAHAN NE DEMİŞTİ?

"Bahçeli'nin de kaseti var"

MHP'deki kaset skandalı sonrası yaşananları kaleme alan Star Gazetesi yazarı Ergun Babahan çok konuşulacak bir iddiayı köşesinde yazdı. Ergun Babahan, TİB'i uyarma bahanesi ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de kasetleri olduğunu ileri sürdü.

Bu iddianın Babahan tarafından gündeme getirilmesi MHP içinde büyük tepki yarattı. Genel Başkan yardımcıları ile ilgili internete sızan kasetler yüzünden 10 yardımcısı istifa eden Devlet Bahçeli'nin bu kasetlerinin değişik türde bir ilişki görüntüleri olduğunu yazdı. TİB'i uyarma bahanesi ile Devlet Bahçeli'yi uyardığı anlaşılan yazının o bölümü aynen şöyle: 

“Ürperten söylenti ve haberler

MHP’de kaset dalgasının seçime doğru hız kazanacağı iddiası tüm kulislerde dile getiriliyor.

Doğrudan Devlet Bahçeli’yi hedef alan bu kasetlerde değişik türde ilişki görüntüleri olduğu iddiası da var.

TİB elinden geleni yapıp bu tip kasetlerin yayınının mutlaka önüne geçmeli.

Eğer herhangi bir site böyle bir imada bulunursa, seçim sürecine fesat karıştırmaktan hemen kapatılmalı.”

KAYNAK: GAZETEPORT