Büyük Armutlu MHP seçim bürosu önünden araçla geçen üç genç MHP’liler tarafından silahla tarandı. Araçta Grup Yorum dinleyen gençlere yapılan saldırıda biri bacağından iki genç de kafasından silahla yaralandı.

insanhaber.com'dan Gülşen İşeri'nin haberine göre olay bugün saat 16:00 sularında yaşandı. Araçta Grup Yorum dinleyerek MHP seçim bürosu önünde geçen üç gence MHP’li bir grup önce sözle ardından sopayla saldırdı; ardından ise MHP’li bir kişi silahına sarılarak gençlere ateş etmeye başladı. İ.G, M.A  silahla yaralandı, S.Ö  ise dövüldü.

"SALDIRININ FAİLLERİ AÇIKLANSIN"

Saldırıyı kınamak için Küçük Armutlu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği önünden yürüyüş yapan Armutlu halkı, Armutlu otobüs durağında basın açıklaması yaptı. Açıklamada mahalle muhtarı Ali Haydar Arslan bu saldırıyı gerçekleştiren şahsın kimliğinin açıklanmasını istedi. Arslan, "Biz silaha sarılmıyoruz, biz konuşarak sorunu çözmek istiyoruz. İstediğimiz mahallemizin gençlerine yapılan bu saldırının arkasında kimler varsa açıklansın. Biz şiddetten yana değiliz, biz kavgadan yana değiliz… Üç gencimize kurşun sıkıldı… Bu saldırının failleri açıklansın” dedi.

SALDIRIDA YARALANANLAR: GRUP YORUM AÇIKTI, GELİP SALDIRDILAR

Yaralanan . İ.G, M.A ve S.Ö  yaşadıkları saldırıyı anlattı.  S.Ö yaşadıkları dehşeti şöyle özetledi: “Araçtaydık, Grup Yorum açıktı, MHP seçim bürosu önündeydik, bir grup geldi, bizi tehdit etti, ardından sopalar çıktı. Biz de slogan atmaya başladık, sonra birden silah çıktı, bir kurşun İ’G’nin bacağından girip çıktı, diğer kurşun M.A başını sıyırdı, direkt kafaya sıkılacakken silah ittik ve sıyırdı, yoksa ölecekti… “ dedi.

"MHP BÜROSU KAPATILSIN"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Almus Kültür ve Dayanışma Derneği ve Armutlu halkı olarak yapılan açıklamada, MHP bürosunun derhal kapatılmasını talep ettiklerini, kapatılmadığı takdirde nöbet tutacaklarını ifade ettiler.

"ÜÇ GENCİN DE ALEVİ OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ"

Yapılan basın açıklaması şöyle:

“Bugün mahallemizin girişinde açılmış olan MHP seçim bürosu önünden geçmekte olan ve mahallemizde yaşayan gençleri gören MHP’liler gençlere silahla saldırmış ve üç canımızı yaralamıştır. Gençlerimizden birisi kafasını sıyıran kurşunla ölümden dönmüştür, bir diğeri ise bacağından yaralanmış, kurşun bacağından girip çıkmıştır. Silahla yaralanan iki gencimiz dışında bir üçüncü gencimiz de bir grup kalabalık tarafından dövülmüş ve kafasından yaralanmıştır. Bu gençlerin üçünün de Alevi olması dikkat çekicidir. Gezi ayaklanmasında olduğu gibi Alevi canlarımız faşizmin hedefi haline gelmiştir. Maraş’ta, Çorum’da, Gazi’de yaşananları unutmadık. Aynı oyunlar bugün de Armutlu’da sergilenmektedir.  Daha fazla, provakasyona gençlerimizin katledilmesine mahallemizin birlik ve beraberlğinin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bugün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Almus Kültür ve Dayanışma Derneği ve Armutlu halkı olarak, bütün bu saldırıların sorumluların bulunmasını ve MHP seçim bürosunun bugün derhal kapatılmasını talep ediyoruz…”