7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olan Mehmet Aslan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında “Tayyip yatacak yerin yok bu Arap teröristleri doldurdun içimize Türkleri öldürttün” paylaşımını yapan Aslan, daha sonra bu mesajını silmişti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilen Aslan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Aslan, tweete kendisinin değil şoförünün attığını söyledi. Serbest bırakılan Aslan ifadesinde yılbaşı gecesi bir eğlence mekanında olduğunu ve cep telefonunu şoförüne verdiğini söyledi.

Gece saat 04.00 sıralarında Reina saldırısı olduktan sonra şoförünün yanına geldiğini söyleyen Aslan, “Meydana gelen terör olayından dolayı infiale kapılarak bana sormuş olduğunuz tweeti ve başka bir tweeti benim hesabımdan attığını ve daha sonrasında bu tweeti sildiğini söyledi. Bu tweeti sildikten sonra durumu yatıştırma amaçlı iki paylaşımda daha bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine telefonumu kontrol ettiğimde sayfamda bu paylaşımın bulunmadığını silinmiş olduğunu gördüm” dedi.

Kendisinin de saat 05.00 sularında toparlayıcı olacağını düşündüğü paylaşımlarda bulunduğunu anlatan Aslan, “Sabah da sosyal medyada bu paylaşımla ilgili tepkiler oluşunca tekrar paylaşımlarda bulundum. Bana sormuş olduğunuz bu paylaşım yukarıda belirttiğim üzere şoförüm tarafından atılmıştır” dedi.