MHP’li Ümit Özdağ Ankara’daki bombalı saldırı ile ilgili “Suruç aydınlansaydı olmayabilirdi” deyince sosyal medyada Suruç saldırısı sonrası mecliste verilen terör olaylarının araştırılması amaçlı önergeye hayır oyu vermeleri hatırlatılarak eleştirildi.

Twitter’dan “adama sorarlar niye komisyona hayır dedin, çünkü şimdi eksperlik yapmak için, akp dostu”, “Demek ki araştırılmasına Hayır demekle bu eyleme fırsat verdiniz” şeklinde yorumlar yapuldı.

MHP Milletvekili Ümit Özdağ dün Saynur Tezel Özgentürk'ün sunduğu CNN Türk özel yayınında konuştu. Ümit Özdağ ''Eğer Suruç'taki saldırı tam olarak aydınlatılabilseydi, IŞİD'in yeniden eylem düzenleme olasılığı kaldırabilirdi'' diyerek AKP’yi  Suruç saldırısını aydınlatamamakla itham ederek suçladı.

Suruç katliamı sonrası CHP’nin mecliste terör olaylarının araştırılması için komisyon kurulması önerisini MHP’li milletvekilleri AKP’ye destek vererek engellemişlerdi. Oylamanın ilk anlarında çekimser kalan pek çok MHP’li milletvekilinin hayır oylarının sayısının yetersiz kalacağını düşünerek daha sonradan el kaldırıp ret oyu kullanmaları pek çok siyasi tartışmayı da beraberinde getirmişti. 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bu meclis genel kurulunda MHP adına bir konuşma yapan Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ “HDP'nin yaptığı sahte barış çağrılarına inanmıyoruz“ diyerek partidaşlarına ret oyunun işaretini vermişti. (Ş. Murat Özten / Demokrat haber)