MHP’nin 12. Olağan Kurultayı, “Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapılacak.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre kongreye CHP, HDP ve İYİ Parti davet edilmezken “Cumhur ittifakı”nın içinde yer alan AK Parti ve BBP’den üst düzey katılım olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve Grup Başkanvekili Naci Bostancı’dan oluşan üç kişilik heyet AK Parti’yi temsil ederken BBP lideri Mustafa Destici Bahçeli’ye davet için teşekkür mesajı gönderdi, ayrıca 2 parti yöneticisini Kongreye katılım için görevlendirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın davet edilmeyen 3 partiyle ilgili “Her 3’ü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz. Dolayısıyla davet etmediğimiz doğrudur” dedi.

BAHÇELİ TEK ADAY

6 Temmuz 1997 tarihli 5’inci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli görevde 21 yılı geride bıraktı. Bahçeli bu kongreye de tek aday olarak katılacak.

Büyük kongre öncesi yapılan 803 ilçe kongresinde 165 ilçe başkanı, 76 il kongresinde 9 il başkanı değişti. 12. Olağan Kongre’de de 75 kişilik MYK için seçim yapılacak. İçinden 15 kişilik Başkanlık Divanı üyelerinin belirlendiği MYK’da yarı yarıya bir değişim bekleniyor. Yeni yönetim seçilmiş bin 98 üst kurul delegesi ve 110 doğal delegenin oyuyla belli olacak.

İTTİFAKLA 2019 MESAJI

Siyasi partilere seçimlerde ittifak imkanı veren teklif MHP Kongresinin hemen öncesinde Meclis’te görüşülerek yasalaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da söz konusu yasayı önüne geldiği gün onayladı. MHP lideri Bahçeli’nin yaklaşık 1.5 saati bulacak. Bahçeli’nin Kongre konuşmasında AK Parti ile kurulan “Cumhur ittifakı”nın anlamına dair değerlednirmeler yapması, parti teşkilatına 2019 seçimleri için yol haritasını sunması bekleniyor.