Metropoll Araştırma Şirketi'nin sahibi Özer Sencar, yaptıkları son seçim anketine göre partilerin oy oranlarını açıkladı.

Sencar, başkanlık sisteminin referandumda AKP için çantada keklik olmadığını söyledi.

'AKP ile MHP'nin yeni anayasa konusunda anlaşıyor olması, değişikliğin referandumda kabul edileceği anlamına gelmiyor' diyen Sencar, seçmenlerin yüzde 51'inin başkanlık sisteminin karşısında olduğunu söyledi.

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle'de konuşan Sencar, yüzde 10’luk bir kesimin kararsız olduğunu söyleyerek esas belirleyici olanın da bu yüzde 10 olduğunu ifade etti.

Sencar, "Kararsız yüzde 10’u yanına çekmeyi başaran kazanır" dedi.
 
'REFARANDUMA OHAL’DE GİDİLMEYECEKTİR'
 
Sencar, OHAL sürecinde sandığa gitmenin demokratik olmayacağı tartışmasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  karakterini düşündüğümüzde OHAL’de sandığa gidilmesini istemeyecektir. Zira ‘OHAL’de kazandın’ dedirtmez. Dolayısıyla OHAL’de refaranduma gitme ihtimali yoktur" ifadelerini kullandı.


 
'AKP’NİN OYU DÜŞERKEN CHP YÜKSELİŞTE'
 
Bugün seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alacak sorusuna  yanıt veren Sencar, Kasım ayında bir önceki aya göre CHP’nin 3 puanlık bir artışla 23.5’tan 26.5’a yükseldiğini belirtti.
 
Sencar, AKP’nin de  yüzde 3’lük bir düşüş kaydettiğini ifade etti. AKP'nin oyları Ekim ayında yüzde 53 iken Kasım ayında yüzde 49.5’e düşmüş. Sencar, MHP’nin oy oranı yüzde 11.5, HDP’nin oy oranı ise yüzde 10.7 olarak göründüğünü ifade etti.
 
(Kaynak: Sputnik)