MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, Ekim ve Kasım ayında yapılan son seçim anketi araştırması sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, İYİ Parti'ye yönelen oyların %33'ünün CHP'den, %26'sının MHP'den %18'inin AKP'den ve %23'ünün kararsızlardan ve diğer partilerden geldiği ifade edildi.

Twitter’dan açıklama yapan Sencar, "Ekim ve Kasım ayı araştırmalarına göre İYİ Parti'ye oy vereceğini söyleyenlerin %44'ü kendisini Milliyetçi, %26'sı Atatürkçü-Laik, %16'sı Muhafazakar-Dindar ve %9'u Solcu-Sosyal Demokrat olarak tanımlıyor. Bu sonuçlar İYİ partinin daha çok CHP'nin rakibi olduğunu gösteriyor” iddiasında bulundu.

“İYİ Parti’nin asıl rakibi AK parti ve MHP değil” iddiasında bulunan Sancar, “ Ekim ve Kasım ayı sonuçlarına göre İYİ Partiye yönelen oyların %33'ü CHP'den, %26'sı MHP'den %18'i AK Partiden ve %23'ü kararsız ve diğer partilerden geliyor. Bu sonuçlar İYİ partinin asıl rakibinin AK parti ve MHP değil CHP olduğunu açıkça gösteriyor. Şimdilik sonuçlar böyle" dedi.

Sencar’ın ismini açıkladığı partiler arasında HDP’nin yer almaması dikkat çekerken, araştırmadan HDP  tabanından İYİ Parti’ye oy gitmediği sonucuna varılıyor.

Sencar'ın paylaşımı şöyle:

Demokrat Haber/İstanbul