Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla batı bölgelerimizin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin doğusunun), İç Ege (Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri), İzmir ve Eskişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artması, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batısında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor. MARMARA BÖLGESİ Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgarın kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir ile öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin (Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. AKDENİZ BÖLGESİ bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusu ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, Doğu Karadeniz bölümü yer yer parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batı çevreleri parçalı bulutlu 35

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 32

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu 33

Samsun: Az bulutlu 29

Trabzon: Parçalı bulutlu 29

Erzurum: Parçalı bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41