Uzmanlar, Batı Trakya’dan başlayarak ülkeyi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasına karşı uyardı.

Sibirya üzerindeki yüksek basınç merkezi, hafta sonundan itibaren Avrupa’yı donduracak.

-15’ler görülecek. Soğuk hava Trakya’da takılacak, Türkiye’ye etkisi ise sınırlı olacak.

Rusya’nın Sibirya bölgesi üzerinde oluşan yüksek basınç merkezi, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın tamamını donduracak.

Sibirya üzerinde oluşan yüksek basınç kitlesi, önümüzdeki günlerde batıya kayarak Moskova, Belarus Cumhuriyeti, Polonya ile Almanya’ya ulaşacak.

Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin eksi 15 dereceleri göreceği tahmin edilen Sibirya soğukları, önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’yi de etkisi altına almaya başlayacak.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Avrupa’da yoğun şekilde hissedilecek olan Sibirya soğukları İstanbul’da havanın 5 derece kadar düşmesine neden olacak ancak bu soğuklar kar yağışına yetmeyecek. Yarından itibaren başlayacak olan yağmur günlerce sürecek, yeni haftanın ortasına doğru havalar adım adım ısınacak ancak 1 Mart’tan itibaren yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapabilir.

HAFTASONU TRAKYA'DA KAR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trakya bölgesi için bu hafta sonu kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Trakya bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle pazar günü kar yağışı bekleniyor. Edirne ve Kırklareli’nde beklenen kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Tekirdağ’da ise aralıklı yağmur beklenirken, Trakya bölgesinde hava sıcaklığının pazar günü 4-6 derecelere düşeceği değerlendiriliyor.

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Antalya kıyıları, Muğla, Çorum, Amasya, Samsun, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.