Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğini açıkladı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'yi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası Trakya'ya kadar ilerleyecek.

Pazar gününden itibaren etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte hafta sonu sıcaklıklarda ciddi düşüşler yaşanacak. Anadolu’nun iç ve yüksek kesimleriyle, Trakya’da kar yağışı görülecek.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da etkili olacak kar yağışı İstanbul sınırına kadar etkili olacak. İstanbul'da ise sıcaklıkların 5-6 derece civarında olması bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre; kar yağışı İstanbul'u bu hafta sonu da teğet geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri civarında diğer yerlerde mevsim normallerin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre; yağışların; Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde yer yer kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: CNN Türk