Geçtiğimiz hafta içerisinde yağan yağmurlar sonucunda mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları pazartesiden itibaren etkisini göstermeye devam edecek. 

Yurt genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklarının pazartesiden itibaren hafta sonuna kadar batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece daha artarak etkisini sürdüreceği belirtildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Egenin iç kesimleri 38-39 derecelere çıkacak.

Hafta başından itibaren etkili olacak olan kavurucu sıcaklarla ilgili olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden sıcak çarpmalarına karşı uyarı geldi.

Bu hafta boyunca yurt genelinde beklenen yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar uyarılarda bulunurlarken, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanların, kalp hastalarının, şeker hastalarının ve solunum yolu hastalarının biraz daha dikkat etmeleri, terlememeye özen göstermeleri ve aşırı hareketlerden kaçınmaları ifade edildi.

Uzmanlar özelikle yaşlıların ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği belirtilirken geceleri hissedilen aşırı nem ve sıcak çarpmalarına karşı dikkat edilmesi gerektiği diğer uyarılar arasında yerini alıyor.