Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği kaydedilerek, vatandaşlar sıcak havanın neden olabileceği rahatsızlıklara karşı uyarıldı. Sıcaklığın bazı bölgelerde 40 santigrat dereceyi aşacağı tahmin ediliyor. 

Meteorojoji Genel Müdürlüğünün yayımladığı tahmin ve değerlendirmelere göre; hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Basra alçak merkezinin etkisi altında olan Türkiye'de bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldiği belirtildi. Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerinde seyredeceği, yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara'da 33-35, İstanbul'da 30-32, İzmir'de 35-37, Antalya'da 38-40, Adana'da 34-36, Diyarbakır'da 39-41, Erzurum'da ise 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.

Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.