Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay, Osmaniye, İzmir çevrelerinde kuvvetli yağış ayrıca Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinin güney kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Yapılan yeni değerlendirmelere göre, ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının öğleden sonra etkisini arttırmasını, kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

EGE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da bölgenin Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Pazartesi günü bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada gece boyunca İzmir merkezde çok kuvvetli, Urla, Menderes ve Seferihisar'da ise şiddetli yağış beklendiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

İzmir ve Aydın çevrelerinde salı günü yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde yağmur ve sağanak görüleceği, çarşamba günü kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı, perşembe günü ise bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisine gireceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Hava sıcaklığının ise hafta başından itibaren artacağı ve mevsim normallerine döneceği belirtildi.