Kars Valisi Eyüp Tepe, ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalandığını açıkladı.

Tepe, cinsel istismara uğrayıp katledilen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının isminin Aykut Bal (23) olduğunu ve zanlının "hırsızlık ve kız kaçırmadan" sabıkasının bulunduğunu bildirdi.

Vali Tepe, Mert'in katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

2 SAAT 40 DAKİKADA!

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Faik Bey Caddesinde telefon ve otomobil satışı yapan Mert'in babası Yolcu Aydın'la katil Aykut Bal'ın ticari ilişkisi olduğunu ve Mert'le iş yerinde tanıştığını, Mert'i kaçırdığı gün ise katil Bal'ın, saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işlediğini, şehirde bulunan 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası kayıtlarının tek tek incelenerek sonuca ulaşıldığını aktardı.

Çakmak, "Digor pazarında karşılaşıyorlar. Mert, evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum'a kaçıyor" dedi.

Dün gece saat 20.00 sıralarında  oto alım satımı yapan Aykut Bal'ın yakalandığını ve saat 03.00'de tutuklanıp Erzurum'a götürüldüğü ifade edildi.

TUTUKLANDI

Vali Tepe, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, zanlının akşam saatlerinde Kars'ta bir iş yerinde gözaltına alındığını söylemişti. Suçunu itiraf eden şahsın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını belirten Tepe, zanlının Erzurum'daki bir cezaevine gönderildiğini kaydetti. Tepe, "Yakaladık çok şükür. Bizim için bir teselli. Onun dışında bir özelliği yok. Yakaladığımız için mutluyuz. Mert'i geri getiremeyeceğimiz için ancak teselli. Teslim olmadı. Belli bir noktaya kadar getirmiştik. Bugün öğleden beri biliyoruz aslında. Zanlıyı 19.30 gibi yakaladık. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. Başka gözaltı yok" demişti.

MERT'İN AİLESİ: KATİLİN YAKALANMASINA BİRAZ OLSUN SEVİNDİK

Kars'ta 6 Nisan Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca bir cinayetle öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi, katil zanlısının yakalanarak, ifadesinin alınıp tutukladığı ve güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a gönderildiği haberiyle gözyaşlarını tutamadı. Aile bireyleri, 'biraz olsun mutlu olduk' mesajı verdi.

OLAY

İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.