Soner Aydın/ Demokrat Haber

Mersin’de 52 kişinin yargılandığı ‘Gezi’ davası Mersin 8. Adliye Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinden itibaren görülmeye başlandı. 3 güne yayılan dava 7-8-9 Nisan tarihlerinde görülecek.

Mersin’de ‘Gezi’ eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 52 kişinin duruşması sabah saatlerinde görülmeye başlandı. Daha önce ki duruşmada yaşanan gerginlikler nedeniyle yargılamanın 3 güne (7-8-9 Nisan) yayıldığı bildirildi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri haklarında dava açılan 52 kişi ile dayanışma amacıyla sabah saatlerinde Mersin Adliyesi önünde bir araya geldi. “Gezi direnişi onurumuzdur, Gezi yargılanamaz” pankartı açan Platform üyeleri sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız” , “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Davanın görüldüğü Mersin Adliyesi önünde sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı görülürken, burada bir basın açıklaması yapmak isteyen Platform üyeleri ile güvenlik güçleri arasında kısa bir tartışma yaşandı.

Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından basın açıklamasına izin verildi. Platform adında açıklamayı gerçekleştiren BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, Gezi direnişinin Türkiye halklarının, emekçilerinin, bilim insanlarının, akademisyenlerinin, kadınlarının yok sayma ve ötekileştirme politikası yürüten AKP iktidarına karşı, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin sesi olarak sokaklara taşan bir halk isyanı olduğunu vurguladı.

Platform üyeleri açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla davaya tepki gösterdi. 18 kişinin ifadeleri bugün alındı. Dava yarın da devamedecek.