Soner AYDIN/MERSİN 

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri düşük maaş, güvencesiz çalışma, kamuda rotasyon, performans ücretine karşı 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

BES Mersin Şubesi üyeleri, düşük maaş, güvencesiz çalışma, kamuda rotasyon, performans ücretine karşı eylem yaparak bir günlük iş bıraktı. Dün işbaşı yapmayan sendika üyeleri, öğle saatlerinde Vergi Dairesi önünde yapan ‘İnsanca Bir Yaşam Özgür Bir Gelecek İçin Grevdeyiz’ yazılı pankart bir araya geldi. Sendika üyelerinin iş bırakma eylemine, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasının yıl dönümünde protesto yürüyüşü düzenleyen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de destek verdi.

İŞ YERLERİNDE MOBBİNG SONLANDIRILSIN

Maliye Binası önünde kısa bir konuşma yapan BES İşyeri Baş Temsilcisi Murat Doğan, büro emekçilerinin eşitlik, adalet ve insanca bir yaşam istediklerini kaydetti. Toplu sözleşme süreci öncesinde BES tarafından 17 Mart-7 Nisan 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda iş kolunda çalışanlara yönelik anket düzenlediği bilgisini veren Doğan, “Anketimizde öne çıkan 32 talep içerisinde ilk 4 sırayı, ayrımcılığı ve mobbingin sonlandırılması, atama, terfi ve tayinlerde adalet ve güvencesizleştirme politikalarına son verilmesi talepleri almıştır. Özelleştirme ve 2B Yasası gibi uygulamalarla kamuya ait ne varsa haraç mezat satanlara, kamu hizmetlerini piyasalaştıranlara, kamu emekçilerini yoksulluk sınırı rakamının altında, açlık sınırına yakın maaşa mahkum edenlere, ayrımcılık, adaletsizlik ve kadrolaşma politikalarına, güvencesiz çalışmayı öne çıkaranlara, kamu emekçilerinin grev hakkını yok sayanlara ve yargı kararlarına uymayanlara 'dur' demek için grevdeyiz” dedi.

TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINSIN

İş güvencelerine sahip çıkmak için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getiren Doğan, şu taleplerde bulundu: “2013 yılında gerçekleşen satış sözleşmesinden kaynaklı kayıplarımız karşılanmalı ve insanca yaşayacak ücret verilmelidir. Açlık sınırı altındaki ücretler vergi dışı bırakılmalı, yoksulluk sınırı altındaki ücretler ise ilk vergi diliminden vergilendirilmelidir. Meteoroloji emekçilerine havacılık tazminatı verilmelidir. Her türlü ek ödemeler emekli aylığa esas kazanca dahil edilmelidir. Ayrımcılığa ve kadrolaşmaya son verilmelidir. Esnek, kuralsız, güvencesiz ve performansa göre çalıştırma yasaklanmalı, turnike ve kamera sistemleri kaldırılmalıdır. Eşit işe eşit ücret ilkesi hayata geçirilmelidir.”

(DemokratHaber)