Alman Başbakanlık ofisinden yayımlanan açıklamada, "Şansöyle, tutuklu bulunan Alman vatandaşları için hukuk devletine uygun muamele yapılmasını dile getirdi ve özellikle de Deniz Yücel'in salıverilmesini talep etti" denildi.

İNCİRLİK MESELESİ DE ELE ALINDI

Deutsche Welle'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile Brüksel'de yaptığı görüşmede İncirlik meselesi de gündeme geldi. Türkiye ile Almanya arasında gerilim yaşandığı bir dönemde gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapılmadı.

MESELENİN ÇÖZÜLÜP ÇÖZÜLMEDİĞİNE DAİR DETAY AÇIKLANMADI

Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Alman Haber Ajansı dpa'ya görüşmede İncirlik meselesinin ele alındığını doğruladı. Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyaret izni vermemesi, iki ülke arasında gerilim yaratmıştı.

'İZİN VERİLEMZSE İNCİRLİK ÜSSÜ'NDEN ÇEKİLİRİZ'

Almanya Başbakanı Merkel, Brüksel'deki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaret izni verilmezse askerleri İncirlik Üssü'nden çekme tehdidinde bulunmuştu. Merkel, "Parlamento ordusuna sahip olduğumuz için askerlerimizin Alman federal meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmesinin şart olduğunu bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede açıkça dile getireceğim" diyerek, aksi takdirde "askerlerin İncirlik'i terk etmesi gerekeceğini" vurgulamıştı.

Ancak Seibert, Erdoğan-Merkel görüşmesinde meselenin çözülüp çözülmediğine dair bilgi vermedi.