Barış İçin Akademisyenler'in hazırladığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı için hakkında yakalama kararı çıkartılan ve yurt dışından döndükten sonra ifade vermeye gittiği mahkeme tarafından "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanan Doç. Dr. Meral Camcı'dan mesaj geldi.

Camcı, tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Siz dışarıdan biz içeriden duvarları zorlamaya devam. Görünen o ki oldukça uzun zaman sürecek ama olsun tuğla tuğla ilerleyeceğiz. Barış, özgürlük ve eşitlik bizim için tüm emek ve demokrasi güçleri için halklar için birer talep olmaktan çıkıp hakikatimiz haline gelecek. Dışarıda da içeride de yalnız değiliz. Dayanışmayla.." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Akademisyen Meral Camcı hakkında daha önce yakalama kararı çıkarılmış ama yurt dışında olması sebebiyle ifadesi alınamamıştı.

Paris'ten Türkiye'ye dönen Camcı hakkında, “Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attığı için yakalama kararı çıkartılmış, daha sonra ise gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişti.

Camcı’yla birlikte hakkında yakalama kararı çıkartılan 3 akademisyen; Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy 15 Mart’ta tutuklanmıştı.

Camcı, Türkiye’ye döneceğini duyuran bir mektup yazarak, “Barış sözümün arkasında duracağım, mücadeleye devam edeceğim” demişti.mer