Yeni anayasa için hükümete yakın sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan ‘Türkiye Anayasa Platformu’nun sözcüsü ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Aslında Cuma günleri tamamen tatil olmalı" önerisinde bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Ali Yalçın Star gazetesindeki ‘Cuma namazı izni ve laiklik’ başlıklı yazısında Türkiye’nin normalleştiğini ve ‘aslına döndüğünü’ savunarak, “Yetmez ama evet. Aslında cuma günleri tamamen tatil olmalı ve milletimiz cuma gününü bir bayram günü olarak değerlendirebilmeli” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen en fazla üyesi bulunan memur konfederasyonu olduğu için Başkan Yalçın toplu sözleşme masasında ‘Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı’nı da yürütüyor.

Aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen genel başkanlığı da yapan Yalçın, son olarak yeni anayasa için sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Türkiye Anayasa Platformu’nun da sözcülüğünü üstlendi.

Daha önce kamuda türban yasağının kaldırılması, karma eğitim zorunluluğuna son verilmesi gibi önerilerde bulunan Memur-Sen, son toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara cuma namazı saatlerinde izin verilmesini talep etmişti.

Bu öneri hükümet tarafından da kabul edilerek toplu sözleşmede yer aldı.