Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdullah Köse rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alındı. Savcılık, Köse’nin bir marketten yaptığı alışverişte para ödemediği gibi her seferinde 500 TL de rüşvet alarak çıktığını tespit etti

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Veteriner Şube Müdürü Abdullah Köse, Meşhur Peynirci adlı marketlerin sahibi Adem Çelik’ten 27 bin 500 TL rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Tanık olarak ifade veren market kasiyeri A.Y, “Abdullah Köse markete gelir, alışveriş yapar, 500 TL para alırdı. Ödeme yapmadan da giderdi” dedi. Savcılık, Köse’nin markettte yaptığı denetimlerde bir kısım eksiklikleri ve aksaklıkları görmezden gelme karşılığında rüşvet aldığını iddia etti. Ancak sulh ceza hâkimliği, delillere rağmen her iki şüpheliyi serbest bıraktı.

Ankara Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Alpaslan Karabay, Mali Şube ekiplerine geçen hafta talimat vererek Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdullah Köse ve Meşhur Peynirci isimli marketlerin sahibi Adem Çelik’e “Rüşvet almak/ vermek” suçlamasıyla gözaltına aldırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan iki şüpheli, daha sonra adliyeye çıkarıldı. Savcı Alparslan Karabay, şüphelileri tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Savcı Karabay, 11 Eylül tarihli tutuklama sevk yazısında rüşvet olayını ayrıntılarıyla anlattı. Yazıda, 9 Eylül tarihinde söz konusu marketin Ulus Hali’ndeki şubesinde yapılan aramada ele geçirilen 55 ayrı kasa tutanağında “Sağlıkçı Abdullah Bey 500 TL verildi” şeklinde notlar bulunduğuna dikkat çekildi. Yazıda, Abdullah Köse’ye toplamda 27 Bin 500 TL nakit veya ayni ödeme verildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Şüpheli market sahibi Adem Çelik’in, Abdullah Köse’ye yapılan ödemelerin danışmanlık ücreti olduğunu söylemesine karşın, Abdullah Köse’nin ise hiç para almadığını beyan ettiği anlatılan yazıda, şüphelilerin tutuklanmaları istendi. Ancak “rüşvet almak ve vermek” suçundan mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tanık ifadeleri ve kasa tutanakları ile olayın ortaya çıkarılmasına karşın serbest bırakıldı. TCK’de rüşvet almak ve vermek suçu için 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.