CHP Eski Milletvekili Melda Onur, "Demokratik Güç Birliği" toplantısında açıklamalarda bulundu.

Onur, “Her zaman barışı savunmuş biri olarak bu coğrafyada aslında barışla var olmalıyız diye düşünüyorum. Daha çok insanın ölmesi bizi daha başarılı ve daha büyük devlet yapmayacak. Devlet demek insanları yaşatmak demektir. İnsanları yaşatarak büyük devlet olursunuz. Ölümü kutsayarak büyük devlet olmadık” dedi.

"Demokratik Güç Birliği" çağrısı ile bir araya gelen "Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi" Şişli Kent Kültür Merkezi'nde buluştu.

CHP eski İstanbul Milletvekili Melda Onur ise, bu bir araya gelişin asıl nedenin "acil demokrasi talebi" olduğunu dile getirerek, güçlü bir muhalefet oluşturma çağrısında bulundu.

'DEMOKRASİ TALEBİNDE BİR ARAYA GELMELİYİZ'

İktidarın çoğunluğu elinde tutuyormuş gibi bir tavır sergilediğini savunan Melda Onur,"Bugün burada bir araya gelen ve belki daha sonra bir umutla bir araya gelecek olan insanlar, aslında bu ülkede parçalanmış da olsa bir muhalefetin var olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İktidarın doğrudan hedef gösterdiği muhalefetin dağınık olduğunu ifade eden Melda Onur, "Oysa biz farklı görüşlerden, farklı kültürlerden, farklı partilerden olmamıza rağmen ortak olarak iktidarın bu antidemokratik uygulamalarından şikayet eden mağdurlarıyız. O yüzden asgari ölçüde demokrasi talebinde bir araya gelebilmeliyiz. Bu çalışma, onun için" dedi.

‘OY VE SEÇMEN OLMA HAKKI GASP EDİLDİ’

İnsanların sokak haklarını kullandıklarını, baskılar karşısında sokak direnişi hakkını savunduklarını söyleyen Melda Onur, "Ama son dönemde bu şiddetle bastırılıyor. Biliyorsunuz, insanlar sandık hakkını da kullandılar. Belki yan yana gelemeyecek insanlar, bir sandığın başında oy çalınmasın kaygısıyla buluştular ve Haziran'da ülkenin umutlarını yeşertecek bir sonuç çıktı. Ama pek çok oy, seçmen olma hakkı gasp edildi. Bugün artık bu tür salonlarda muhalefeti bir araya getirip böyle bir süreçte iktidarın anti demokratik uygulamalarını denetleyecek, bu denetlemede dayanışacak ve gereğinde direnme hakkını kullanacak bir dayanışma ağı örülmelidir. Kimisi buna meclis diyor, kimisi demokratik cephe diyor. Böyle bir hat çıkar mı? Çünkü iktidarında kendisi açısından bir denetleme mekanizması olması kendisi içinde bir fayda bunu görmeleri lazım" diye konuştu.

ACİL DEMOKRASİ TALEBİ

"Muhalefetin yüzde elliden fazla olduğunu göstermenin zamanı" olduğunu söyleyen Melda Onur, şunları kaydetti:

“Bugün buranın gündemi acil demokrasi talebidir. Ülkenin şiddet sarmalındaki bütün bu dokunulması gereken yaralarına dokunulacaktır diye tahmin ediyorum. Şahsi görüşüm, meclisteki dört yıllık milletvekillik sürecinde hiçbir tezkereye evet dememiş, her zaman barışı savunmuş biri olarak bu coğrafyada aslında barışla var olmalıyız diye düşünüyorum. Onun için daha çok insanın ölmesi bizi daha başarılı ve daha büyük devlet yapmayacak. Devlet demek insanları yaşatmak demektir. İnsanları yaşatarak büyük devlet olursunuz. Ölümü kutsayarak büyük devlet olmadık. Gereğinde insanlar idealleri için ölebilirler ama öncelikli olan yaşatmaktır.”

(Kaynak:JİNHA)