Ankara'da 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası Mehmet Yurtman'ın tutuklanmasına bir tepki de 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nden geldi.

Evrensel'in haberine göre; katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu dernek yaptığı yazılı açıklamada “Mehmet Yurtman'ın derhal serbest bırakılmasını, özgürlüğüne ve kızına kavuşmasını talep ediyoruz” dedi.

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren 101 insandan biri de Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman'dı. Şebnem'in babası Mehmet Yurtman sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla tutuklandı.

10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarının kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Mehmet Yurtman'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Dernek yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Devlet kurumlarının yaralarımızı sarmak konusunda en küçük bir desteği olmazken, bir çok ailemiz hakkında soruşturmalar açıldı, hakaret, gözaltı ve tutuklamalara mahruz kaldık” dedi.

Açıklamada, “10 Ekim katliamının aydınlatılması için ısrarcı olduğumuz kadar ailelerimizinde zarar görmemesi için mücadele edeceğiz. Mehmet Yurtman'ın derhal serbest bırakılmasını, özgürlüğüne ve kızına kavuşmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.