Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya giden kardeş Mehmet Öcalan dönüşte "Aile görüşünü yaptık ve hakkımızı kullandık. Diğer konuları da gündeme getirdik. Süreç için şunu diyebiliriz. Sürecin ilerlemesi için en kısa dönemde eş başkanlar veya bir heyetin buraya gitmesi gerekiyor. Kamuoyuna, Kandil gerekiyorsa Kandil'e bu mesaj kuşlarla gitmez, insanlarla gider. Bir an önce bir heyetin oraya gitmesi çok önemlidir. Eğer süreç ilerleyecekse ikinci görüşün olması gerekiyor. Bazı mesajlar bazı yerlere gidecekse bu insanlarla gider" dedi.

“BAZI MESAJLAR GİDECEKSE BU KUŞLARLA GİTMEZ”

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan ile aynı cezaevindeki diğer mahkum yakınları İmralı'dan Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne döndü.

Jandarmadaki işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, aile görüşünü yaptıklarını ve görüşmede diğer konuların da gündeme geldiğini belirterek, "Bu süreç üzerine şunu diyebilirim: Sürecin ilerlemesi için en kısa dönemde eşbaşkanların bulunduğu bir heyetle oraya gidilmesi gerekiyor. Yoksa kamuoyuna veya Kandil gerekiyorsa Kandil'e, bu mesajlar kuşlarla gitmez. Eğer gidilirse insanlarla gidilir. Bir an önce bir heyetin ya eşbaşkanlar, ya bir heyetin oraya gitmesi çok gereklidir ve çok önemlidir. Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum" diye konuştu.

İkinci heyetin gidişi bu hafta gerçekleşir mi sorusu üzerine Mehmet Öcalan, "Bilmiyorum. Bunu devlet bilir, hükümet bilir. Biz bu konuları bilemiyoruz. Biz aile hakkımızı kullandık görüşümüzü yaptık" dedi.

Gazetecilerin, "Peki sizden bir mesaj iletmenizi istedi mi?" sorusuna da Öcalan, "Eğer süreç ilerleyecekse ikinci bir görüşün olması gereklidir. Bazı mesajlar bazı yerlere gidecekse bu kuşlarla gitmez, insanlarla gider" dedi.

Öcalan, "Görüşmede ikinci ziyaret için bir isim söyledi mi?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"İsimler konusuna girmedik ama gidilmesi gereken ve süreç ilerleyecekse eşbaşkanlar gidilirse daha demokratik halde tartışılır ve konuşulur. Yani herkes taktim olabilir. Belki belli bir heyetle gidilebilir. Ama eşbaşkanların gitmesi topluma göre daha önemli ve daha gereklidir. Herkesin bu sürece katkı sunması gereklidir. Mazerete gerek yok, iş yapmaya gerek var. Basın görevini yerine getirse bu süreçte daha faydalı olur"

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları daha sonra otomobille Gemlik'ten ayrıldı.