En son İmralı Cezaevi’nde yanında bulunan iki hükümlünün Silivri’ye sevk edilmesiyle yeniden ‘tecrit’ koşulları gündeme oturan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, açıklamalarda bulundu.

Fırat Haber Ajansı’na konuşan kardeş Öcalan, son dönemdeki çatışmalı ortama dikkati çekerek, Öcalan ile görüşmelerin devam etmesi halinde, şimdi yaşananların gerçekleşmeyeceğini savundu.

"Ancak biz de görüş engellemelerini kırmak için yetersiz kaldık. Tecride karşı demokratik eylemlerimiz bile cılız kaldı," özeleştirisini yapan kardeş Öcalan, Abdullah Öcalan'ın her görüşmede Urfa’yı sorduğunu belirterek, "Tecride seyirci kalıyorlar. Görüşmeler noktasındaki engelleri kırabilsek, bu kadar kan dökülmezdi. Kürt sorununda Başkan’ın konumunu ve ağırlığını herkes çok iyi biliyor,” diye konuştu.

Devlet yetkilileri ile Öcalan’ın görüştüğüne dair çıkan söylentilere de tepki gösteren Mehmet Öcalan, “Bu hiçbir şekilde gerçek değildir. Bunu kabul da etmiyoruz. Bizim görüşmemize neden izin verilmiyor? Bunun nedeni devlet ve AKP’nin savaşın sürekli yaşanmasını ve devam etmesidir. Türk medyası her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Bu çok yalan ve gerçek dışıdır. 16 yıldır Başkan dört duvar arasında ağır tecrit koşullarında bir hücrede tutuluyor. Başkan, barış için bu güne kadar elinden geleni yaptı," dedi.

Konuşmasında başta Urfa halkı ve Kürt halkı olmak üzere demokratlara seslendiğini ifade eden Mehmet Öcalan, "Bir gün önce ayağa kalkın, Başkan’ı o dört duvar arasından çıkaralım. Hemen Urfa’dan başlayarak, demokratik eylem ve etkinliklere başlamalıyız. Kimin elinden ne geliyorsa Başkan ve Kürdistan için yapmalı,” dedi.