Taraf muhabiri Mehmet Baransu’yu sahte belgeler düzenleyerek PKK’li diye dinledikleri iddiasıyla yargılanan Van Jandarma Komutanlığı’ndaki askerler bugün davanın görüldüğü Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hapis cezası aldılar.

Baransu’nun suç duyurusu üzerine yargılanan Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, eski İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar, uzman çavuşlar Murat Gürsoy ve Osman Berk ile terör örgütü PKK itirafçısı Abdülkadir Karataş hapis alan isimler.

Sanıklardan beşi 5 yıl altı ay, diğer iki sanık ise 2 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara verilen ceza mahkeme heyeti tarafından ertelenmedi. Cezaların Yargıtay tarafından onanması durumunda sanıklar cezaevine girecek.

Gazeteci Mehmet Baransu’yu dinleyen bu isimler, eşi Esra Baransu’yu da aynı yöntemle dinlemişlerdi. Esra Baransu da eşiyle ilgili kararın çıkmasından sonra, ertelediği suç duyurusunu bu hafta savcılığa verecek. 

Mehmet Baransu ve eşinin kararın çıkmasının ardından idare ve sanık askerler aleyhine tazminat davası da açacakları belirtildi.

Medya Radar